Print E-mail

KSK Group Berhad

-Personal Data Notice-


KSK Group Berhad (“KSK”) together with its subsidiaries, affiliates, related and associated companies (collectively “KSK Group” and any reference to “we”, “us” or “our” shall include any member of the KSK Group) values your privacy and is committed to protecting your personal data. In compliance with the Personal Data Protection Act 2010 of Malaysia and regulations in relation thereto (“PDPA”), this notice (“Privacy Notice”) is issued to all our valued customers and prospective customers to explain to you how KSK Group collects and processes your personal data in compliance with PDPA and inform you of your rights with regards to your personal data that have been and/or will be collected and processed by us. Kindly note that KSK Group may revise this Privacy Notice at any time without prior notice and will notify you of any such revision via our website or by such other means of communication as KSK Group deems appropriate.

 

1.         Collection and Processing of Personal Data

For the purposes of this Privacy Notice, kindly note that “personal data” refers to any information which relates directly or indirectly to you and/or your transaction(s) with us. Personal data includes your name, age, identity card number, passport number, address, gender, date of birth, basic details of your children, marital status, occupation, income range, contact information, email address, employer, race, ethnic origin, nationality, type of products subscribed to, type of loans applied for in relation to the purchase of property(ies), and such other information about yourself and your transaction(s) with us.
 

We have collected and/or will collect, record, use, disclose and store (“process”) your personal data within or outside Malaysia over the course of your present and/or future dealings with KSK Group. As our valued customer and/or prospective customer, we have kindly requested that you provide your personal data to, amongst others, enable us to respond to your enquiries, effect the commercial transaction requested by you, ensure seamless client relationship management, deliver the necessary notices in connection with your purchased product and/or our new product launches with our business partners, and plan and subsequently provide future products and services in connection with our business.

 

2.         Source of Personal Data

We may obtain your personal data directly from you, indirectly from third parties such as authorised agents and/or from other sources in respect of which you have given your consent to disclose such personal data relating to you, through verbal and/or written communications with us and/or authorised agents, or in any other manner in connection with any transaction, arrangements and/or enquiries made with KSK Group. Such sources described may include booking forms, registration forms, online forms, agreements you have signed, name cards or any identity materials that you have distributed voluntarily and business directory(ies) or listing(s) that you have subscribed to share your information.

 

3.         Consequences resulting from decision not to provide Personal Data

Where indicated, it is obligatory for you to provide your personal data to us to enable us to process your request for our products and services. Should you choose not to provide all or any part of such obligatory personal data, we may not be able to process your request or provide you with our products or services. In this respect we wish to inform you of the following consequences:-

  1. we will/may not be able to provide you with the notices, and current and future services and products requested by you;
  2. we will/may not be able to enter into the necessary Sales and Purchase Agreement in relation to the sale of property(ies) and/or other product(s); and/or
  3. we will or may not be able to update you on our latest product and/or launches.

 

4.         Purposes of Collecting and Processing Personal Data

Your personal data provided via the sources described in Section 2 hereof may/ will be collected and further processed by us within or outside Malaysia for, amongst others, the following purposes:

  1. to process your interest/request for any of our products and services, to respond to any enquiries which may arise in relation to your dealings with KSK Group and to deliver notices in relation to our services or products and to market such services or products whether present or future, to you;
  2. to execute the necessary agreement in order to effect your requested commercial transaction to purchase the products and/or property(ies) from us;
  3. to fully deliver any particular service or product offered by us and to manage your relationship with KSK Group;
  4. to conduct marketing and client profiling activities in connection with our services and related products and to communicate and provide latest information regarding our products, services, upcoming events, promotions and advertising, marketing and commercial materials which may be of interest to you;
  5. to conduct credit assessments and other background checks as deemed necessary or appropriate by us;
  6. for our internal record keeping and management;
  7. to process  and collect any payments related to products and services requested by you;
  8. for purposes connected with the detection, prevention and prosecution of crime (including but not limited to fraud, money-laundering and bribery);
  9. to meet any legal or regulatory requirements relating to our provision of services and products and any disclosure requirements of any applicable law, regulation, direction, court order, by-law, guideline, circular or code binding upon KSK Group;
  10. for research, benchmarking and statistical analysis;
  11. for vacant possession, keys handover, property/estate management, customer care and/or defect rectification works;
  12. any person connected to the enforcement or preservation of any of our rights under your agreement(s) with us; or
  13. for any other purpose that is required or permitted by any laws, regulations, guidelines including the requirements of any governmental or regulatory authorities.

 

5.         Disclosure or Transfer of Personal Data

Your personal data provided to us will be kept confidential and where we consider it necessary or appropriate for the purposes of data storage or processing or providing any service or product on our behalf to you, we may transfer your personal data to another member of KSK Group within or outside Malaysia, under conditions of confidentiality and similar levels of security safeguards including ensuring that access to your personal data is restricted to employees of KSK Group who are responsible for processing your personal data and only personal data deemed necessary is released to such employees. 

In addition to KSK Group, your personal data may be disclosed or transferred to the following categories of third parties within or outside Malaysia under conditions of confidentiality and similar levels of security safeguards and you hereby consent to such disclosure and transfer of your personal data and authorize the release of your personal data to the following categories of third parties:-

  1. our business partners and affiliates who may be providing the services or products in connection with our business, for instance third party hotel operators;
  2. any bank or financial institution connected via the use of any of your credit card or debit card in any transactions made with us;
  3. auditors, consultants, lawyers, insurance companies, banks and other financial advisers, information technology software vendors, event organisers and other professional advisers appointed by us to provide services to us or on our behalf;
  4. any of our sub-contractors or third party service or product providers as we may deem necessary or appropriate;
  5. any third party property management companies/entities appointed by us in respect of the management of property that our customers have purchased;
  6. any government agencies, statutory authorities, local councils, industry; or
  7. any person to whom we are compelled or required to disclose to under the laws of any country or in response to any regulatory or governmental agency.

In the event of a proposed and/or actual disposal of business, acquisition, merger, re-organisation or financing exercise in connection with any member of KSK Group ("Relevant Transaction"), your personal data may or will be required to be disclosed or transferred to an appointed third party as a result of such Relevant Transaction.

 

6.         Websites and Social Media

Websites belonging to KSK Group (“KSK Websites”) may contain links to third party websites (“Third Party Links”) and KSK Group’s dedicated pages on third party social media platforms (“KSK Social Media”). KSK Group shall not be responsible for the content on such third party websites via Third Party Links and users are advised to observe the privacy policies of such third party websites.

KSK Group may collect information regarding your visits to KSK Websites and KSK Social Media without users expressly and/or actively submitting or consenting to the provision and/or collection of such information. Such information may be collected using information collection and tracking technologies including but not limited to cookies (“Cookies”) and/or other similar type(s) of technology (“Tracking Technologies”). KSK Group may also appoint third party vendors including Google that collect and/or track such information on our behalf. Cookies are small files that a website or its service provider transfers to your computer's hard drive through your web browser that enables the website's or service provider's systems to recognize your web browser and capture and remember certain information. Your internet browser via other Tracking Technologies may also transmit to KSK Group and/or its appointed third party vendor similar information, such as the URL of the website you just visited. KSK Group uses Cookies and Tracking Technologies to:-

  1. help us remember and understand your preferences based on previous or current website activity which enables us to provide you with improved services;
  2. process the items/details entered by you in sign up forms (register interest);
  3. keep track of and deliver advertisements relevant to you on websites across the Internet; and
  4. help us compile aggregate data about website traffic and website interaction so that we can offer better website experiences and tools in the future,

(collectively referred to as “Remarketing Purposes”).

Information collected by the Cookies and/or Tracking Technologies cannot be used to identify you without additional identifiable information and KSK Group will not collect additional identifiable information with information collected through the use of Cookies and Tracking Technologies.

By accessing or using KSK Websites, you agree that we can place Cookies on your device and access them for purposes explained above. You can choose to have your computer notify you each time a Cookie is being sent or you can choose to turn off or modify all Cookies. You can do this through your web browser such as accessing your Internet Explorer settings. If you disable Cookies, some features may be disabled which could result in your website experience becoming less efficient and some of our services may not function.

 

7.         Safeguards

We are committed to keeping and processing your personal data in a secure manner at all times. We endeavour, where reasonably practicable, to review and implement appropriate and up-to-date administrative and security safeguards and procedures in accordance with the applicable laws and regulations to prevent unauthorized or unlawful processing of your personal data and any accidental loss or destruction of, or damage to, your personal data.

 

8.         Your Rights of Access and Correction to your Personal Data

You have the right to request access to and/or the correction of your personal data held by us and in this respect, you may:

  1. check whether we hold or use your personal data and request access to such personal data;
  2. request that we correct any of your personal data that is in your opinion inaccurate, incomplete, misleading or out-of-date;
  3. subject always to our contractual rights and obligations under applicable laws, request that your personal data is retained by us only as long as necessary for the fulfilment of any one or more purposes described in Section 4 hereof;
  4. request that we specify or explain our policies and procedures in relation to the types of personal data handled by us and/or methods of handling such personal data;
  5. subject always to our contractual rights and obligations under applicable laws, object or request to limit the disclosure or use of your personal data for marketing purposes or whereupon we will not use your personal data for these purposes; and
  6. withdraw, in full or in part, your consent given previously, in each case subject to any applicable legal restrictions, contractual conditions and a reasonable notice period.

We will use reasonable efforts to comply with your request to access or correct your personal data within a reasonable time period of receiving such request. Where applicable we will notify you with reasons in the event we are not able to accede to your request. Kindly note in acceding to the corrections requested, we may require further documentary evidence of such new personal data.

 

9.         Contacting KSK Group about your Privacy

Kindly submit all enquiries and written requests for access to your personal data, for correction and/or deletion of your personal data, to limit the processing of your personal data or for information regarding our policies and procedures in relation to the types of personal data handled by us and/or methods of handling such personal data using the following contact points for matters related to KSK Land Sdn Bhd to info@kskgroup.com.


Department Name Sales Department
Contact Number  
Fax Number  
Email  
Address  

 

10.       Conflict

In the event of any conflict between this English language Privacy Notice and its Malay language Privacy Notice, the terms in this English language Privacy Notice shall prevail.



KSK Group Berhad

-Notis Data Peribadi-
 

KSK Group Berhad (“KSK”) bersama-sama dengan anak syarikatnya, syarikat gabungannya, syarikat berkaitan dan bersekutunya (secara kolektif “KSK Group” dan sebarang rujukan kepada “kami” hendaklah termasuk mana-mana ahli dalam Kumpulan KSK) menghargai privasi anda dan amat komited untuk melindungi data peribadi anda. Dengan mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 dan peraturan berkaitan dengannya (“APDP”), notis ini (“Notis Privasi”) dikeluarkan kepada semua pelanggan dan bakal pelanggan kami yang dihargai untuk menjelaskan kepada anda bagaimana KSK Group mengumpul dan memproses data peribadi anda dengan mematuhi APDP dan memaklumkan anda tentang hak anda berhubung dengan data peribadi anda yang telah dan/atau akan dikumpul dan diproses oleh kami. Sila ambil maklum bahawa KSK Group boleh meminda Notis Privasi ini pada bila-bila masa tanpa notis terdahulu dan akan memaklumkan anda tentang sebarang pindaan melalui laman web kami atau melalui sebarang cara komunikasi lain yang dianggap sesuai oleh KSK Group.
 

1.         Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi

Bagi tujuan Notis Privasi ini, sila ambil maklum bahawa “data peribadi” merujuk kepada sebarang maklumat yang berkait secara langsung atau tidak langsung dengan anda dan/atau transaksi anda dengan kami. Data peribadi merangkum nama anda, umur, nombor kad pengenalan, nombor pasport, alamat, jantina, tarikh lahir, butir-butir asas tentang anak anda, status perkahwinan, pekerjaan, julat pendapatan, maklumat hubungan, alamat e-mel, majikan, bangsa, asal-usul etnik, kewarganegaraan, jenis produk yang dilanggan, jenis pinjaman yang dipohon berhubung dengan pembelian harta, dan sebarang maklumat lain tentang diri anda dan transaksi anda dengan kami.
 

Kami telah mengumpul dan/atau akan mengumpul, merekodkan, menggunakan, mendedahkan dan menyimpan (“memproses”) data peribadi anda di dalam atau di luar Malaysia sepanjang urusan anda pada masa ini dan/atau di masa hadapan dengan KSK Group. Sebagai pelanggan dan/atau bakal pelanggan yang kami hargai, kami meminta anda memberikan data peribadi anda untuk, antara lainnya, membolehkan kami membalas pertanyaan anda, melaksanakan transaksi perdagangan yang diminta oleh anda, memastikan perhubungan pelanggan berjalan lancar, menyampaikan notis yang perlu berkaitan dengan produk yang dibeli oleh anda dan/atau pelancaran produk baru kami dengan rakan niaga kami, dan perancangan dan seterusnya penyediaan produk dan perkhidmatan masa hadapan berhubung dengan perniagaan kami.
 

2.         Sumber Data Peribadi

Kami mungkin mendapatkan data peribadi anda secara langsung daripada anda, secara tidak langsung daripada pihak ketiga seperti agen sah dan/atau daripada sumber lain kepada mana anda telah memberikan kebenaran anda untuk mendedahkan data peribadi berkaitan dengan anda, melalui komunikasi lisan dan/atau bertulis dengan kami dan/atau agen sah, atau dalam sebarang cara lain berhubung dengan apa-apa transaksi, perkiraan dan/atau pertanyaan yang dibuat kepada KSK Group. Sumber yang diterangkan mungkin termasuk borang tempahan, borang pendaftaran, borang dalam talian, perjanjian yang anda tandatangani, kad nama atau sebarang bahan pengenalan yang telah anda edarkan secara sukarela dan direktori atau penyenaraian perniagaan yang anda langgan untuk berkongsi maklumat anda.
 

3.         Akibat daripada keputusan untuk tidak memberikan Data Peribadi

Jika dinyatakan, anda wajib memberikan data peribadi anda kepada kami untuk membolehkan kami memproses permintaan anda bagi produk dan perkhidmatan kami. Sekiranya anda memilih untuk tidak memberikan semua atau mana-mana bahagian data peribadi yang wajib, kami mungkin tidak dapat memproses permintaan anda atau menyediakan produk atau perkhidmatan kami kepada anda. Dalam hal ini kami ingin memaklumkan anda tentang akibat berikut:-

  1. kami tidak dapat/mungkin tidak dapat memberikan kepada anda notis, dan perkhidmatan dan produk semasa dan masa hadapan yang diminta oleh anda;
  2. kami tidak dapat/mungkin tidak dapat memasuki Perjanjian Jual Beli yang diperlukan berhubung dengan penjualan harta dan/atau produk lain; dan/atau
  3. kami tidak dapat atau mungkin tidak dapat mengemaskinikan anda tentang produk dan/atau pelancaran terkini kami.

 

4.         Tujuan Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi

Data peribadi anda yang diberikan melalui sumber yang diterangkan dalam Bahagian 2 di sini mungkin/akan dikumpul dan seterusnya diproses oleh kami di dalam atau di luar Malaysia untuk, antara lainnya, tujuan berikut:

  1. memproses minat/permintaan anda bagi mana-mana produk dan perkhidmatan kami, untuk membalas sebarang pertanyaan yang mungkin berbangkit berkaitan dengan urusan anda dengan KSK Group dan untuk menghantar notis berkaitan dengan perkhidmatan atau produk kami dan untuk memasarkan perkhidmatan atau produk sedemikian sama ada di masa kini atau di masa hadapan, kepada anda;
  2. untuk menyempurnakan perjanjian yang perlu demi melaksanakan transaksi perdagangan yang diminta oleh anda untuk membeli produk dan/atau harta daripada kami;
  3. untuk menyampaikan dengan sepenuhnya sebarang perkhidmatan atau produk khusus yang ditawarkan oleh kami dan mengurus perhubungan anda dengan KSK Group;
  4. melaksanakan aktiviti pemasaran dan pemprofilan pelanggan berhubung dengan perkhidmatan kami dan produk berkaitan dan memaklumkan dan memberikan maklumat terkini tentang produk, perkhidmatan, acara yang bakal diadakan, promosi dan bahan pengiklanan, pemasaran dan komersil yang mungkin menarik minat anda;
  5. untuk menjalankan penilaian kredit dan semakan latar belakang lain yang dianggap perlu atau sesuai oleh kami;
  6. untuk penyimpanan rekod dan pengurusan dalaman kami;
  7. untuk memproses dan memungut sebarang pembayaran berkaitan dengan produk dan perkhidmatan yang diminta oleh anda;
  8. bagi tujuan mengesan, menghalang dan mendakwa jenayah (termasuk tetapi tidak terhad kepada penipuan, pengubahan wang haram dan rasuah);
  9. memenuhi sebarang keperluan undang-undang atau kawal selia berkaitan dengan penyediaan perkhidmatan dan produk oleh kami dan sebarang keperluan pendedahan di bawah sebarang undang-undang yang berkuat kuasa, peraturan, arahan, perintah mahkamah, undang-undang kecil, garis panduan, pekeliling atau kod yang mengikat KSK Group;
  10. untuk penyelidikan, penandaarasan dan analisis statistik;
  11. untuk milikan kosong, penyerahan kunci, pengurusan harta, penjagaan pelanggan dan/atau kerja-kerja pembaikian kecacatan;
  12. mana-mana orang berhubung dengan penguatkuasaan atau pemeliharaan mana-mana hak kami di bawah perjanjian anda dengan kami; atau
  13. bagi sebarang tujuan lain yang dikehendaki atau dibenarkan oleh mana-mana undang-undang, peraturan, garis panduan termasuk keperluan mana-mana pihak berkuasa kerajaan atau kawal selia.

 

5.         Pendedahan atau Pemindahan Data Peribadi

Data peribadi anda yang diberikan kepada kami akan dirahsiakan dan jika kami menganggapnya perlu atau sesuai bagi tujuan penyimpanan atau pemprosesan data atau untuk menyediakan sebarang perkhidmatan atau produk bagi pihak kami kepada anda, kami boleh memindahkan data peribadi anda kepada ahli lain dalam  KSK Group di dalam atau di luar Malaysia, dalam keadaan rahsia dan pada tahap pelindung keselamatan yang serupa termasuk memastikan bahawa akses kepada data peribadi anda dibataskan kepada pekerja KSK Group yang bertanggungjawab memproses data peribadi anda dan hanya data peribadi yang dianggap perlu diberikan kepada pekerja tersebut. 
 

Di samping KSK Group, data peribadi anda mungkin didedahkan atau dipindahkan kepada kategori pihak ketiga berikut di dalam atau di luar Malaysia dalam keadaan rahsia dan pada tahap pelindung keselamatan yang serupa dan anda dengan ini membenarkan pendedahan dan pemindahan data peribadi anda tersebut dan membenarkan data peribadi anda diberikan kepada kategori pihak ketiga berikut:-

  1. rakan kongsi perniagaan dan ahli gabungan kami yang mungkin menyediakan perkhidmatan atau produk berkaitan dengan perniagaan kami, misalnya pengendali hotel pihak ketiga;
  2. mana-mana bank atau institusi kewangan yang dihubungkan melalui penggunaan mana-mana kad kredit atau debit anda dalam sebarang transaksi yang dilaksanakan dengan kami;
  3. juruaudit, perunding, peguam, syarikat insurans, bank dan penasihat kewangan lain, vendor perisian teknologi maklumat, penganjur acara dan penasihat profesional lain yang dilantik oleh kami untuk menyediakan perkhidmatan kepada kami atau bagi pihak kami;
  4. mana-mana subkontraktor kami atau penyedia perkhidmatan atau produk pihak ketiga yang kami anggap perlu atau sesuai;
  5. mana-mana syarikat/entiti pengurusan harta pihak ketiga yang dilantik oleh kami berhubung dengan pengurusan harta yang dibeli oleh pelanggan kami;
  6. mana-mana agensi kerajaan, pihak berkuasa berkanun, majlis tempatan, industri; atau
  7. mana-mana orang kepada mana kami terpaksa atau dikehendaki mendedahkannya di bawah undang-undang mana-mana negara atau sebagai balasan kepada mana-mana pihak berkuasa kawal selia atau kerajaan.

Sekiranya berlaku sebarang langkah pelupusan perniagaan, pemerolehan, percantuman, penyusunan semula atau pembiayaan yang dirancang dan/atau sebenar berhubung dengan mana-mana ahli KSK Group ("Transaksi Relevan"), data peribadi anda mungkin atau perlu didedahkan atau dipindahkan kepada pihak ketiga yang dilantik berikutan Transaksi Relevan tersebut.
 

6.         Laman Web dan Media Sosial

Laman web yang dimiliki oleh KSK Group ( "KSK laman web") mungkin mengandungi pautan ke laman web pihak ketiga ( "Pihak Ketiga Pautan") dan dedikasi laman KSK Kumpulan pada platform media sosial pihak ketiga ( "KSK Media Sosial"). KSK Group tidak akan bertanggungjawab untuk kandungan laman web pihak ketiga tersebut melalui Pihak Ketiga Pautan dan pengguna dinasihatkan untuk mematuhi dasar privasi laman web pihak ketiga tersebut.

KSK Group mungkin mengumpul maklumat mengenai lawatan anda ke laman web yang KSK dan KSK Media sosial tanpa pengguna nyata dan / atau secara aktif mengemukakan atau bersetuju dengan penyediaan dan / atau pengumpulan maklumat tersebut. maklumat sedemikian boleh dikumpulkan menggunakan pengumpulan maklumat dan menjejaki Teknologi terkini termasuk tetapi tidak terhad kepada cookies ( "Cookies") dan / atau jenis sama lain (s) teknologi ( "Tracking Technologies"). KSK Group juga boleh melantik vendor pihak ketiga termasuk Google yang mengumpul dan / atau mengesan maklumat itu bagi pihak kami. Cookies adalah fail kecil bahawa laman web atau pemindahan pembekal perkhidmatan ke pemacu keras komputer anda melalui pelayar web anda yang membolehkan laman web atau sistem pembekal perkhidmatan untuk mengenali pelayar web anda dan menangkap dan ingat maklumat tertentu. pelayar internet anda melalui Tracking Technologies lain juga boleh menghantar kepada KSK Group dan / atau maklumat yang sama dilantik vendor pihak ketiga, seperti URL laman web yang anda lawati. KSK Group menggunakan Cookies dan Penjejakan Technologies kepada:

  1. membantu kita ingat dan memahami pilihan anda berdasarkan aktiviti laman web terdahulu atau terkini yang membolehkan kita untuk menyediakan anda dengan perkhidmatan yang lebih baik;
  2. memproses item / butiran yang dimasukkan oleh anda dalam borang sign up (mendaftar faedah);
  3. mengesan dan menyampaikan iklan yang berkaitan kepada anda di laman web di Internet; dan
  4. membantu kami menyusun data agregat tentang trafik laman web dan interaksi laman web supaya kita boleh menawarkan lebih baik pengalaman laman web dan alat pada masa depan, (Secara kolektif dirujuk sebagai "Tujuan Pemasaran Semula").

Maklumat yang dikumpul oleh Cookies dan / atau Tracking Technologies tidak boleh digunakan untuk mengenal pasti anda tanpa maklumat tambahan yang boleh dikenal pasti dan KSK Group tidak akan mengumpul maklumat tambahan yang boleh dikenal pasti dengan maklumat yang dikumpulkan melalui penggunaan Cookies dan Penjejakan Technologies.

Dengan mengakses atau menggunakan KSK laman web, anda bersetuju bahawa kita boleh meletakkan Cookies pada peranti anda dan mengakses mereka untuk tujuan yang dinyatakan di atas. Anda boleh memilih untuk komputer anda memaklumi anda setiap kali Cookie sedang dihantar atau anda boleh memilih untuk mematikan atau mengubah suai semua Cookies. Anda boleh melakukan ini melalui pelayar web anda seperti mengakses tetapan Internet Explorer anda. Jika anda melumpuhkan Cookies, beberapa ciri-ciri boleh dimatikan yang boleh mengakibatkan pengalaman laman web anda menjadi kurang cekap dan beberapa perkhidmatan kami mungkin tidak berfungsi.

 

7.         Pelindung

Kami komited untuk menyimpan dan memproses data peribadi anda dengan selamat pada semua masa. Kami berusaha sedaya upaya, setakat yang munasabah, untuk menyemak dan melaksanakan pelindung dan prosedur pentadbiran dan keselamatan yang sesuai dan terkini selaras dengan undang-undang dan peraturan yang berkuat kuasa untuk menghalang data peribadi anda diproses dalam cara yang tidak dibenarkan atau menyalahi undang-undang atau kehilangan atau kemusnahan atau kerosakan data peribadi anda secara tidak sengaja.

 

8.         Hak Anda untuk mengakses dan Membetulkan Data Peribadi anda

Anda berhak meminta akses dan/atau pembetulan data peribadi anda yang disimpan oleh kami dan dalam hal ini, anda boleh:

  1. menyemak sama ada kami menyimpan atau menggunakan data peribadi anda dan meminta akses kepada data peribadi anda;
  2. meminta agar kami membetulkan mana-mana data peribadi anda yang menurut pendapat anda adalah tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau ketinggalan zaman;
  3. tertakluk sentiasa kepada hak dan obligasi kontraktual kami di bawah undang-undang yang berkuat kuasa, meminta agar data peribadi anda disimpan oleh kami hanya selama mana yang perlu untuk memenuhi mana-mana satu atau lebih daripada satu tujuan yang diterangkan dalam Bahagian 4 di sini;
  4. meminta agar kami menyatakan atau menjelaskan dasar dan prosedur kami berhubung dengan jenis data peribadi yang dikendalikan oleh kami dan/atau cara mengendalikan data peribadi anda;
  5. tertakluk sentiasa kepada hak dan  obligasi kontraktual kami di bawah undang-undang yang berkuat kuasa, membantah atau meminta agar pendedahan atau penggunaan data peribadi anda bagi tujuan pemasaran dihadkan dan dengan itu kami tidak akan menggunakan data peribadi anda bagi tujuan ini; dan
  6. menarik balik, dengan sepenuhnya atau sebahagiannya, kebenaran anda yang diberikan sebelum ini, dalam setiap keadaan tertakluk kepada mana-mana sekatan undang-undang yang berkuat kuasa, syarat-syarat kontrak dan tempoh notis.

Kami akan menggunakan usaha yang munasabah untuk mematuhi permintaan anda untuk mengakses atau membetulkan data peribadi anda dalam tempoh masa yang munasabah selepas menerima permintaan tersebut. Jika berkenaan, kami akan maklumkan anda dengan sebab-sebabnya sekiranya kami tidak dapat menyetujui permintaan anda. Sila ambil maklum bahawa semasa menyetujui pembetulan yang diminta, kami mungkin meminta keterangan berdokumen lanjut tentang data peribadi baru tersebut.

 

9.         Menghubungi KSK Group tentang Privasi anda

Sila hantar semua pertanyaan dan permintaan bertulis bagi akses kepada data peribadi anda, bagi pembetulan dan/atau pemadaman data peribadi anda, untuk membataskan pemprosesan data peribadi anda atau bagi maklumat tentang dasar dan prosedur kami berkaitan dengan jenis data peribadi yang dikendalikan oleh kami dan/atau kaedah pengendalian data peribadi tersebut menggunakan titik hubungan berikut untuk perkara-perkara yang berkaitan dengan KSK Land Sdn Bhd kepada info@kskgroup.com.


Nama Jabatan Jabatan Penjualan
No. Hubungan  
No. Faks  
Alamat E-mel  
Alamat  

 

10.       Konflik

Sekiranya terdapat sebarang konflik antara Notis Privasi ini dalam Bahasa Inggeris dan Notis Privasi dalam Bahasa Malaysia, terma-terma Notis Privasi dalam Bahasa Inggeris akan mengatasi yang lain.