Print E-mail

KSK Group Berhad

-Personal Data Notice-

 

KSK Group Berhad (“KSK”) together with its subsidiaries, affiliates, related and associated companies (collectively “KSK Group” and any reference to “we”, “us” or “our” shall include any member of the KSK Group) values your privacy and is committed to protecting your personal data. In compliance with the Personal Data Protection Act 2010 of Malaysia and regulations in relation thereto (“PDPA”), this notice (“Privacy Notice”) is issued to all our valued customers and prospective customers to explain to you how KSK Group collects and processes your personal data in compliance with PDPA and inform you of your rights with regards to your personal data that have been and/or will be collected and processed by us.


PERSONAL DATA COLLECTED

For the purposes of this Privacy Notice, kindly note that “personal data” refers to any information which relates directly or indirectly to you and/or your transaction(s) with us. Personal data includes your name, age, identity card number, passport number, address, gender, date of birth, basic details of your children, marital status, occupation, income range, contact information, email address, employer, race, ethnic origin, nationality, type of products subscribed to, type of loans applied for in relation to the purchase of property(ies), and such other information about yourself and your transaction(s) with us.


SOURCE OF PERSONAL DATA

We may obtain your personal data directly from you, indirectly from third parties such as authorised agents and/or from print, digital channels (including but not limited to website, social media and mobile apps) and/or from other sources in respect of which you have given your consent to disclose such personal data relating to you, through verbal and/or written communications with us and/or authorised agents, or in any other manner in connection with any transaction, arrangements and/or enquiries made with KSK Group. Such sources described may include booking forms, registration forms, online forms, agreements you have signed, name cards or any identity materials that you have distributed voluntarily and business directory(ies) or listing(s) that you have subscribed to share your information.


IMPACT OF NON-PROVISION OF PERSONAL DATA

Where indicated, it is obligatory for you to provide your personal data to us to enable us to process your request for our products and services. Should you choose not to provide all or any part of such obligatory personal data, we may not be able to process your request or provide you with our products or services. In this respect we wish to inform you of the following consequences:

  1. we will/may not be able to provide you with the notices, and current and future services and products requested by you;

  2. we will/may not be able to enter into the necessary Sales and Purchase Agreement in relation to the sale of property(ies) and/or other product(s); and/or

  3. we will or may not be able to update you on our latest product and/or launches.
     

PURPOSES OF COLLECTING AND PROCESSING PERSONAL DATA

We have collected and/or will collect, record, use, disclose and store (“process”) your personal data within or outside Malaysia over the course of your present and/or future dealings with KSK Group. As our valued customer and/or prospective customer, we have kindly requested that you provide your personal data to, amongst others, enable us to respond to your enquiries, effect the commercial transaction requested by you, ensure seamless client relationship management, deliver the necessary notices in connection with your purchased product and/or our new product launches with our business partners, and plan and subsequently provide future products and services in connection with our business.

Your personal data will be collected and processed by us within or outside Malaysia for, amongst others, the following purposes:

  1. to process your interest/request for any of our products and services, to respond to any enquiries and to deliver notices in relation to your dealings with KSK Group and to deliver notices in relation to our services or products and to market such services or products whether present or future, to you;

  2. to execute the necessary agreement in order to effect your requested commercial transaction to purchase the products and/or property(ies) from us;

  3. to fully deliver any particular service or product offered by us and to manage your relationship with KSK Group;

  4. to conduct marketing and client profiling activities in connection with our services and related products and to communicate and provide latest information regarding our products, services, upcoming events, promotions and advertising, marketing and commercial materials which may be of interest to you;

  5. to conduct credit assessments and other background checks as deemed necessary or appropriate by us;

  6. for our internal record keeping and management;

  7. to process and collect any payments related to products and services requested by you;

  8. for purposes connected with the detection, prevention and prosecution of crime (including but not limited to fraud, money-laundering and bribery);

  9. to meet any legal or regulatory requirements relating to our provision of services and products and any disclosure requirements of any applicable law, regulation, direction, court order, by-law, guideline, circular or code binding upon KSK Group;

  10. for research, benchmarking and statistical analysis;

  11. for vacant possession, keys handover, property/estate management, customer care and/or defect rectification works;

  12. any person connected to the enforcement or preservation of any of our rights under your agreement(s) with us; or

  13. for any other purpose that is required or permitted by any laws, regulations, guidelines including the requirements of any governmental or regulatory authorities.
     

DISCLOSURE OR TRANSFER OF PERSONAL DATA

Your personal data provided to us will be kept confidential and where we consider it necessary or appropriate for the purposes of data storage or processing or providing any service or product on our behalf to you, we may transfer your personal data to another member of KSK Group within or outside Malaysia, under conditions of confidentiality and similar levels of security safeguards including ensuring that access to your personal data is restricted to employees of KSK Group who are responsible for processing your personal data and only personal data deemed necessary is released to such employees.

In addition to KSK Group, your personal data may be disclosed or transferred to the following categories of third parties within or outside Malaysia under conditions of confidentiality and similar levels of security safeguards and you hereby consent to such disclosure and transfer of your personal data and authorise the release of your personal data to the following categories of third parties:

  1. our business partners and affiliates who may be providing the services or products in connection with our business, for instance third party hotel operators;

  2. any bank or financial institution connected via the use of any of your credit card or debit card in any transactions made with us;

  3. auditors, consultants, lawyers, insurance companies, banks and other financial advisers, information technology software vendors, event organisers and other professional advisers appointed by us to provide services to us or on our behalf;

  4. any of our sub-contractors or third-party service or product providers as we may deem necessary or appropriate;

  5. any third-party property management companies/entities appointed by us in respect of the management of property that our customers have purchased;

  6. any government agencies, statutory authorities, local councils, industry; or

  7. any person to whom we are compelled or required to disclose to under the laws of any country or in response to any regulatory or governmental agency.

In the event of a proposed and/or actual disposal of business, acquisition, merger, re-organisation or financing exercise in connection with any member of KSK Group ("Relevant Transaction"), your personal data may or will be required to be disclosed or transferred to an appointed third party as a result of such Relevant Transaction.


COOKIES AND INTERNET TAGS

KSK Group may collect information regarding your visits to KSK Websites and KSK Social Media without users expressly and/or actively submitting or consenting to the provision and/or collection of such information. Such information may be collected using information collection and tracking technologies including but not limited to cookies (“Cookies”) and/or other similar type(s) of technology (“Tracking Technologies”). KSK Group may also appoint third party vendors including Google that collect and/or track such information on our behalf. Cookies are small text files that we place in your computer or device to store your preferences. They do not contain any personally identifiable information about you. They help us personalise your experience when you return to our Website, and they are required for certain portions of our Website. Your internet browser via other Tracking Technologies may also transmit to KSK Group and/or its appointed third-party vendor similar information, such as the URL of the website you just visited. KSK Group uses Cookies and Tracking Technologies to:

  1. help us remember and understand your preferences based on previous or current website activity which enables us to provide you with improved services;

  2. process the items/details entered by you in sign up forms (register interest);

  3. keep track of and deliver advertisements relevant to you on websites across the Internet; and

  4. help us compile aggregate data about website traffic and website interaction so that we can offer better website experiences and tools in the future, (collectively referred to as “Remarketing Purposes”)

By accessing or using KSK Websites, you agree that we can place Cookies on your device and access them for purposes explained above. You can set your browser option so that you will not receive cookies and you can also delete existing cookies from your browser. However, you may find that some parts of the Website will not function properly if you have refused cookies or similar tracking technologies. If you wish to block cookies, go to http://www.allaboutcookies.org/ to find out how, or check your browser’s instructions.


COLLECTION OF INFORMATION BY THIRD-PARTY SITES

This Website may contain links to other sites whose information practices may be different than ours. You should consult the other sites’ privacy notices, as we have no control over information that is submitted to, or collected by, these third parties or their use of your information.


SAFEGUARDS

We are committed to keeping and processing your personal data in a secure manner at all times. We endeavour, where reasonably practicable, to review and implement appropriate and up-to-date administrative and security safeguards and procedures in accordance with the applicable laws and regulations to prevent unauthorised or unlawful processing of your personal data and any accidental loss or destruction of, or damage to, your personal data.


YOUR RIGHTS OF ACCESS AND CORRECTION TO YOUR PERSONAL DATA

You have the right to request access to and/or the correction of your personal data held by us and in this respect, you may:

  1. check whether we hold or use your personal data and request access to such personal data;

  2. request that we correct any of your personal data that is in your opinion inaccurate, incomplete, misleading or out-of-date;

  3. subject always to our contractual rights and obligations under applicable laws, request that your personal data is retained by us only as long as necessary for the fulfilment of any one or more purposes described in Section 4 hereof;

  4. request that we specify or explain our policies and procedures in relation to the types of personal data handled by us and/or methods of handling such personal data;

  5. subject always to our contractual rights and obligations under applicable laws, object or request to limit the disclosure or use of your personal data for marketing purposes or whereupon we will not use your personal data for these purposes; and

  6. withdraw, in full or in part, your consent given previously, in each case subject to any applicable legal restrictions, contractual conditions and a reasonable notice period.

We will use reasonable efforts to comply with your request to access or correct your personal data within a reasonable time period of receiving such request. Where applicable we will notify you with reasons in the event we are not able to accede to your request. Kindly note in acceding to the corrections requested, we may require further documentary evidence of such new personal data.


CONTACTING KSK GROUP ABOUT YOUR PRIVACY

Kindly submit all enquiries and written requests for access to your personal data, for correction and/or deletion of your personal data, to limit the processing of your personal data or for information regarding our policies and procedures in relation to the types of personal data handled by us and/or methods of handling such personal data using the following contact points for matters related to KSK to info@kskgroup.com.


CHANGES TO PRIVACY POLICY

We reserve the right to amend this Privacy Policy at any time without prior notice. The revised Privacy Policy will be posted to this page so that you are aware of the information we collect, how we use it, and under what circumstances we may disclose it. You are advised to check this Privacy Policy on a regular basis.


CONFLICT

In the event of any conflict between this English language Privacy Notice and its Malay language Privacy Notice, the terms in this English language Privacy Notice shall prevail.

 



KSK Group Berhad

-Notis Data Peribadi-
 

KSK Group Berhad (“KSK”) berserta syarikat subsidiari, gabungan, berkaitan dan sekutunya (secara kolektif “KSK Group” dan apa-apa rujukan pada kata “kami“ atau “kita” hendaklah termasuk mana-mana ahli KSK Group) menghargai privasi anda dan komited untuk melindungi data peribadi anda. Dalam usaha mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia dan peraturan-peraturan yang berkaitan dengannya (“PDPA”), notis ini (“Notis Privasi”) dikeluarkan kepada semua pelanggan yang kami hargai dan pelanggan prospektif bagi menjelaskan kepada anda tentang bagaimana  KSK Group mengumpul dan memproses data peribadi dalam usaha mematuhi  PDPA dan memaklumkan kepada anda tentang hak anda berhubung dengan data peribadi anda yang telah dan/atau akan kami kumpul dan proses.


PENGUMPULAN DATA PERIBADI

Bagi tujuan Dasar Privasi ini, sila maklum bahawa “data peribadi” merujuk pada apa-apa maklumat yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung dengan anda dan/atau transaksi(-transaksi) anda dengan kami. Data peribadi termasuk nama, umur, nombor kad pengenalan, nombor pasport, alamat, jantina, tarikh lahir, butiran asas tentang anak anda, status perkahwinan, pekerjaan, julat pendapatan, maklumat hubungan, alamat e-mel, majikan, kaum, asal etnik, kewarganegaraan, jenis produk yang dilanggan, jenis pinjaman yang dipohon bagi pembelian hartanah(-hartanah), dan maklumat lain yang berkaitan tentang diri anda dan transaksi(-transaksi) anda dengan kami.


SUMBER DATA PERIBADI

Kami mungkin memperoleh data peribadi secara langsung daripada anda, secara tidak langsung daripada pihak ketiga seperti ejen yang sah dan/atau daripada saluran bercetak, atau digital (termasuk tidak terhad pada laman web, media sosial dan aplikasi mudah alih) dan/atau daripada sumber lain yang anda telah beri persetujuan untuk mendedahkan data peribadi berkenaan yang berkaitan dengan anda, menerusi komunikasi lisan dan/atau bertulis dengan kami dan/atau ejen yang sah, atau dalam apa jua cara lain berhubung dengan mana-mana transaksi, pengaturan, dan/atau pertanyaan yang dibuat dengan KSK Group. Sumber seperti yang dihuraikan ini mungkin termasuk borang tempahan, borang pendaftaran, borang dalam talian, perjanjian yang anda telah tandatangani, kad perniagaan atau apa-apa bahan pengenalan yang anda telah edarkan secara sukarela dan direktori(-direktori) perniagaan atau senarai(-senarai) yang anda telah langgan untuk berkongsi maklumat anda.


KESAN SEKIRANYA DATA PERIBADI TIDAK DIBERI

Di mana diisyaratkan, anda wajib memberi data peribadi anda kepada kami bagi membolehkan kami memproses permintaan anda untuk produk dan perkhidmatan kami. Sekiranya anda memilih untuk tidak memberi semua atau mana-mana bahagian data peribadi yang wajib ini, kami mungkin tidak dapat memproses permintaan agar kami menyediakan produk atau perkhidmatan kami kepada anda. Dalam hal ini, kami ingin memaklumi anda tentang akibat berikut:

  1. kami tidak akan/dapat menyediakan kepada anda notis, serta perkhidmatan dan produk semasa dan masa hadapan yang anda minta;

  2. kami tidak akan/dapat memeterai Perjanjian Jual Beli yang diperlukan berhubung dengan jualan hartanah(-hartanah) dan/atau produk(-produk) lain; dan/atau

  3. kami tidak akan atau dapat memberi anda maklumat terkini tentang produk terkini dan/atau pelancaran kami
     

TUJUAN MENGUMPUL DAN MEMPROSES DATA PERIBADI

Kami telah mengumpul dan/atau akan mengumpul, merekod, menggunakan, mendedahkan dan menyimpan (“proses”) data peribadi anda di dalam atau di luar  Malaysia sepanjang tempoh urusan semasa dan/atau masa hadapan anda dengan KSK Group. Sebagai pelanggan yang kami hargai dan/atau pelanggan prospektif kami, dengan segala hormatnya, kami memohon supaya anda memberi data peribadi anda kepada kami, antara lain, bagi membolehkan kami menjawab pertanyaan anda, melaksanakan transaksi komersial yang anda minta, memastikan pengurusan pelanggan yang selanjar, menghantar notis yang diperlukan berhubung dengan produk yang anda beli dan/atau pelancaran produk baharu dengan rakan niaga kami, serta merancang dan selanjutnya menyediakan produk dan perkhidmatan masa hadapan bagi perniagaan anda.

Data peribadi anda akan kami kumpul dan proses di dalam atau di luar Malaysia untuk, antara lain, tujuan berikut:

  1. memproses minat/permintaan anda terhadap mana-mana produk dan perkhidmatan kami, menjawab apa-apa pertanyaan dan menghantar notis berhubung dengan  urusan anda dengan KSK Group dan menghantar notis berhubung dengan perkhidmatan atau produk dan memasarkan perkhidmatan atau produk sama ada sekarang atau pada masa hadapan, kepada anda;

  2. melaksanakan perjanjian yang diperlukan untuk melaksanakan transaksi komersial yang anda minta bagi membeli produk dan/atau hartanah(-hartanah) daripada kami;

  3. menyampaikan sepenuhnya mana-mana perkhidmatan atau produk khusus yang kami tawarkan dan mengurus perhubungan anda dengan KSK Group;

  4. mengendalikan aktiviti pemasaran dan pemprofilan pelanggan yang berhubung dengan perkhidmatan kami dan produk yang berkaitan serta menyampaikan dan menyediakan maklumat terkini mengenai produk, perkhidmatan, acara yang akan datang, promosi dan pengiklanan, bahan pemasaran dan pengiklanan yang mungkin menarik minat anda

  5. mengendalikan penilaian kredit dan semakan latar belakang lain sebagaimana yang kami sifatkan sebagai perlu atau wajar

  6. penyimpanan dan pengurusan rekod dalaman kami;

  7. memproses dan memungut sebarang pembayaran yang berkaitan dengan produk dan perkhidmatan yang anda minta;

  8. bagi tujuan berhubung dengan pengesanan, pencegahan dan pendakwaan jenayah (termasuk tetapi tidak terhad pada penipuan, pengubahan wang haram dan rasuah);

  9. memenuhi mana-mana keperluan undang-undang atau kawal selia berhubung dengan penyediaan perkhidmatan dan produk dan apa-apa keperluan pendedahan mana-mana undang-undang, peraturan, arahan, perintah mahkamah, undang-undang kecil, pekeliling atau kod yang mengikat  KSK Group;

  10. penyelidikan, penandaarasan dan analisis statistik;

  11. milikan kosong, penyerahan kunci, pengurusan hartanah/harta pusaka, penjagaan pelanggan dan/atau kerja-kerja pembaikpulihan kerosakan;

  12. mana-mana individu yang berkaitan dengan penguatkuasaan atau pemeliharaan mana-mana hak kami di bawah perjanjian(-perjanjian) dengan kami; atau

  13. apa-apa tujuan lain yang diperlukan atau dibenarkan oleh mana-mana undang-undang, peraturan, garis panduan termasuk keperluan mana-mana pihak berkuasa kerajaan atau kawal selia.
     

PENDEDAHAN ATAU PEMINDAHAN DATA PERIBADI

Data peribadi anda yang diberi kepada kami akan dipastikan sulit dan di mana kami sifatkan sebagai perlu atau wajar bagi tujuan penyimpanan data atau pemprosesan data atau penyediaan mana-mana perkhidmatan atau produk bagi pihak kami kepada anda, kami boleh memindahkan data peribadi anda kepada ahli KSK Group yang lain di dalam atau di luar Malaysia, di bawah syarat kerahsiaan dan tahap perlindungan  keselamatan yang serupa termasuk memastikan akses kepada data peribadi anda hanya terhad pada pekerja KSK Group yang bertanggungjawab untuk memproses data peribadi anda dan hanya data peribadi yang disifatkan sebagai perlu sahaja yang dikeluarkan kepada pekerja tersebut. 

Selain KSK Group, data peribadi anda boleh didedahkan atau dipindahkan kepada pihak ketiga dalam kategori berikut, sama ada di dalam atau di luar Malaysia, di bawah syarat kerahsiaan dan tahap perlindungan keselamatan yang serupa dan anda adalah dengan ini bersetuju dengan pendedahan dan pemindahan data peribadi anda seperti ini dan memberi kuasa supaya data peribadi anda dikeluarkan kepada pihak ketiga dalam kategori berikut:-

  1. rakan niaga dan anggota gabungan kami yang mungkin menyediakan perkhidmatan atau produk bagi perniagaan anda, contohnya pengendali hotel pihak ketiga;

  2. mana-mana bank atau institusi kewangan yang terkait menerusi penggunaan mana-mana kad kredit atau kad debit anda dalam mana-mana transaksi yang dibuat dengan kami;

  3. juruaudit, jururunding, peguam, syarikat insurans, bank dan penasihat kewangan lain, vendor perisian teknologi maklumat, penganjur acara dan penasihat profesional lain yang kami lantik untuk menyediakan perkhidmatan kepada kami atau bagi pihak anda;

  4. mana-mana subkontraktor atau pembekal perkhidmatan atau produk pihak ketiga, sebagaimana yang kami sifatkan sebagai perlu atau wajar;

  5. mana-mana syarikat/entiti pengurusan hartanah pihak ketiga yang kami lantik berhubung dengan pengurusan hartanah yang telah dibeli oleh pelanggan kami;

  6. mana-mana agensi kerajaan, pihak berkuasa, majlis tempatan; atau

  7. mana-mana individu yang kami terpaksa atau diperlukan untuk membuat pendedahan kepadanya di bawah undang-undang mana-mana negara atau sebagai respons kepada mana-mana agensi kawal selia atau kerajaan.

Sekiranya berlaku pelupusan perniagaan, pengambilalihan, penggabungan, penyusunan semula, atau pembiayaan berhubung dengan mana-mana ahli KSK Group ("Transaksi Berkaitan"), data peribadi anda mungkin atau akan perlu didedahkan atau dipindahkan kepada pihak ketiga yang dilantik hasil daripada Transaksi Berkaitan tersebut.


KUKI DAN TAG INTERNET

KSK Group boleh mengumpul maklumat berhubung dengan lawatan anda ke Laman Web KSK dan Laman Media Sosial KSK tanpa pengguna perlu berserah atau bersetuju secara jelas dan/atau aktif  dengan peruntukan ini dan/atau pengumpulan maklumat seperti ini. Maklumat seperti ini boleh dikumpul dengan menggunakan teknologi pengumpulan dan penjejakan maklumat termasuk tetapi tidak terhad pada kuki (“Kuki”) dan/atau jenis(-jenis) teknologi  yang serupa (“Teknologi Penjejakan”). KSK Group juga boleh melantik vendor pihak ketiga termasuk Google yang mengumpul dan/atau menjejaki maklumat seperti ini bagi pihak kami. Kuki adalah fail teks kecil yang kami tempatkan di dalam komputer atau peranti anda untuk menyimpan keutamaan anda. Fail ini tidak mengandungi sebarang maklumat peribadi yang boleh dikenal pasti tentang anda. Kuki ini membantu kami memberi sentuhan peribadi kepada pengalaman anda apabila anda kembali ke Laman Web kami, dan kuki ini diperlukan bagi bahagian tertentu Laman Web kami. Pelayar internet anda, menerusi Teknologi Penjejakan lain, juga mungkin menghantar kepada KSK Group dan/atau vendor pihak ketiga yang dilantik oleh KSK Group, maklumat yang serupa, misalnya, URL laman web yang anda baru layari. KSK Group menggunakan Kuki dan Teknologi Penjejakan untuk:-

  1. membantu kami mengingati dan memahami keutamaan anda berdasarkan aktiviti laman web terdahulu atau semasa, bagi membolehkan kami menyediakan kepada anda perkhidmatan yang bertambah baik;

  2. memproses item/butiran yang dimasukkan oleh anda ke dalam borang pendaftaran (mendaftar minat);

  3. menjejaki dan menghantar iklan yang berkaitan dengan anda pada laman-laman web di seluruh Internet; dan

  4. membantu kami mengumpul data agregat mengenai lalu-lintas dan interaksi laman web supaya kami boleh menawarkan pengalaman dan alat laman web yang lebih baik pada masa hadapan, (secara kolektif dirujuk sebagai “Tujuan Pemasaran Semula”).

Dengan mengakses atau menggunakan Laman Web KSK, anda bersetuju bahawa kami boleh menempatkan Kuki pada peranti anda dan mengakses kuki ini bagi tujuan yang dijelaskan di atas. Anda boleh menetapkan pilihan pelayar anda supaya anda tidak menerima kuki dan anda juga boleh memadam kuki daripada pelayar anda. Walau bagaimanapun, anda mungkin mendapati sesetengah bahagian Laman Web ini tidak akan berfungsi dengan betul jika anda menafikan kuki atau teknologi penjejakan yang serupa. Jika anda ingin menyekat kuki, pergi ke http://www.allaboutcookies.org/ untuk mengetahui caranya, atau rujuk arahan pelayar anda.


PENGUMPULAN MAKLUMAT OLEH LAMAN PIHAK KETIGA

Laman web ini mungkin mengandungi pautan ke laman-laman lain yang amalan maklumatnya mungkin berbeza daripada amalan maklumat kami. Anda seharusnya merujuk pada notis privasi laman-laman lain ini, kerana kami tiada kawalan ke atas maklumat yang diserahkan kepada, atau dikumpul oleh, pihak-pihak ketiga ini atau cara maklumat anda digunakan oleh mereka.


PERLINDUNGAN

Kami komited untuk sentiasa menyimpan dan memproses data peribadi anda secara selamat. Di mana boleh dilaksanakan secara munasabah, kami berusaha untuk menyemak dan melaksanakan perlindungan dan prosedur pentadbiran dan keselamatan yang sewajarnya dan terkini berlandaskan undang-undang dan peraturan yang berkuat kuasa bagi mencegah pemprosesan data peribadi anda secara tanpa izin atau yang menyalahi undang-undang serta apa-apa kehilangan atau pemusnahan yang tidak disengajakan, atau kerosakan kepada data peribadi anda.


HAK ANDA UNTUK MENGAKSES DAN MEMBETULKAN DATA PERIBADI ANDA

Anda berhak untuk meminta akses kepada dan/atau membetulkan data peribadi anda yang kami pegang dan dalam hal ini, anda boleh:

  1. menyemak sama ada kami memegang atau menggunakan data peribadi anda dan meminta akses kepada data peribadi tersebut;

  2. meminta supaya kami membetulkan mana-mana data peribadi anda yang menurut pandangan anda adalah tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau lapuk;

  3. tertakluk sentiasa pada hak kontraktual kami dan obligasi kami di bawah undang-undang yang berkuat kuasa, meminta supaya data peribadi anda kami simpan hanya selama yang diperlukan untuk memenuhi mana-mana satu atau lebih tujuan yang dihuraikan dalam Seksyen 4 dokumen ini;

  4. meminta supaya kami menyatakan atau menjelaskan dasar dan prosedur kami berhubung  dengan data peribadi yang kami kendalikan dan/atau kaedah kami mengendalikan data peribadi seperti ini;

  5. tertakluk sentiasa pada hak kontraktual kami dan obligasi kami di bawah undang-undang yang berkuat kuasa, membantah atau meminta supaya pendedahan atau penggunaan data peribadi anda dihadkan bagi tujuan pemasaran atau sehubungan dengan itu supaya kami tidak menggunakan data peribadi anda bagi tujuan ini; dan

  6. menarik balik, sepenuhnya atau sebahagiannya, persetujuan yang anda beri sebelum ini, dalam setiap hal, tertakluk pada sekatan undang-undang, syarat kontraktual dan tempoh notis yang munasabah.

Kami akan berusaha secara munasabah bagi mematuhi permintaan anda untuk mengakses atau membetulkan data peribadi anda dalam tempoh masa yang munasabah dari waktu kami menerima permintaan tersebut. Di mana berkenaan, kami akan memaklumkan anda sebab-sebab sekiranya kami tidak dapat memenuhi permintaan anda. Harap maklum bahawa bagi memenuhi permintaan anda untuk membuat pembetulan ini, kami mungkin memerlukan dokumen bukti tambahan tentang data peribadi baharu yang berkaitan.


MENGHUBUNGI KSK GROUP MENGENAI PRIVASI ANDA

Sila kemukakan semua pertanyaan dan permintaan bertulis untuk mengakses data peribadi anda, membetulkan dan/atau memadam data peribadi anda, mengehadkan pemprosesan data peribadi anda atau mendapatkan maklumat berhubung dengan dasar dan prosedur kami tentang jenis data peribadi yang kami kendalikan dan/atau kaedah yang kami guna untuk mengendalikan data peribadi ini melalui saluran perhubungan berikut bagi hal-ehwal yang berkaitan dengan KSK kepada info@kskgroup.com.


PERUBAHAN DASAR PRIVASI

Kami berhak untuk meminda Dasar Privasi ini pada bila-bila masa tanpa memberi notis lebih awal. Dasar Privasi yang dikemas kini akan disiarkan pada halaman ini supaya anda tahu tentang maklumat yang kami kumpul, cara kami menggunakan maklumat tersebut, dan keadaan di mana kami mungkin mendedahkannya. Anda dinasihatkan supaya menyemak Dasar Privasi ini dari semasa ke semasa.


KONFLIK

Sekiranya berlaku konflik antara Notis Privasi Bahasa Inggeris dengan Notis Privasi yang diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu, terma-terma dalam Dasar Privasi Bahasa Inggeris hendaklah berkuat kuasa.